Budeme potřebovat:
| jahody | 250 g |
| vejce | 3 ks |
| cukr krupice | 3 lžíce |
| voda | 3 lžíce |
| hrubá mouka | 6 lžic |
| rybízová marmeláda | 120 g |
| želé | 2 balení |
| kypřící prášek do pečiva | 1 |
Postup:
Do misky dáme vejce, cukr, vodu a ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Poté postupně do šlehané hmoty přidáme mouku a prášek do pečiva. Směs nalijeme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných dortových forem a upečeme dva díly na korpus
(Je-li to upečené, poznáme podle špejle, kterou do těsta kousek zastrčíme – nesmí se lepit)
Než se dopeče, omyjeme jahody, rozkrájíme je na poloviny a dáme do lednice. Upečené korpusy necháme vychladnout. Poté je potřeme rybízovým džemem a položíme na sebe vždy namazanou stranou navrch. Do horní vrstvy džemu klademe těsně vedle sebe půlky jahod.
Želatinu připravíme podle návodu na obalu: dva sáčky červeného dortového želé rozmícháme v 0,5 l studené vody, přidáme 4 lžíce cukru a želatinu, za stálého míchání, asi minutu povaříme. Hotovou želatinu průběžně mícháme, dokud není vlažná.
Vlažnou želatinou zalijeme jahody a necháme ztuhnout.
Po ztuhnutí podáváme (můžeme ozdobit šlehačkou).
Zdroj: www.toprecepty.cz