Budeme potřebovat:
| vařené brambory (jemně nastrouhané) |
500 g |
| hrubá mouka cca (podle hustoty těsta) |
220 g |
| vejce | 1 ks |
| solamyl | 1 lžíce |
| sůl | 1 lžička |
| Náplň: | |
| cibule | 2 ks |
| olej | |
| uzené vařené maso | 300 g |
| pepř | |
| sůl | |
| příloha: | |
| dušený špenát |
Postup:
Náplň: na malém množství oleje osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, poté přidáme pokrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou (dle hustoty těsta) v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky. Do středu dáme lžící cibulovo-masovou směs a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned házíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut – záleží na tloušťce těsta.
Hotové knedlíky podáváme s dušeným špenátem nebo jen posypeme osmaženou vídeňskou cibulkou. Pokud nám zbyla směs, můžeme ji přidat na talíř ke knedlíkům.
Zdroj: www.recepty.cz